Veelgestelde vragen

Hoe werkt de Eveline Ovulation Test

Veelgestelde vragen

Nee, dat hoeft niet. Als u wilt, kunt u stoppen met testen zodra u de piek moment van de ovulatie in het luteïniserend hormoon (LH) heeft gedetecteerd. U kunt dan uw resterende strips opslaan voor gebruik in uw volgende cyclus.

Gebleken is dat de test een nauwkeurigheud heeft van 99% voor het detecteren van de LH-hormoon stijging, waarbij zelfs de lage niveaus van 25 mlU / ml worden gedetecteerd.

 

Het aantal meegeleverde tests is voldoende om de LH-piek bij de meeste vrouwen te detecteren, maar iedereen is anders. Het is niet ongebruikelijk dat sommige vrouwen niet bij elke cyclus ovuleren en dus geen LH-hormoon stijging produceren. Herhaal de test daarom nogmaals bij een opvolgende cyclus. Als u zich zorgen maakt over uw resultaten, overleg dan met uw arts.

Ja, sommigen hebben invloed. Een recente zwangerschap, een abortus, cysten in de eierstokken, polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), onbehandelde hypothyreoïdie en vroege tekenen van menopauze kunnen allemaal invloed hebben op de betrouwbaarheid van de test. Door de betrouwbaarheid wat te verminderen bij het detecteren van de LH-piek en vruchtbare dagen. Dit geldt ook voor geneesmiddelen om vruchtbaarheid te bevorderen en zelf het LH-hormoon, of voor anderen die humaan choriongonadotrofine bevatten. U dient uw arts te raatplegen over wanneer het passend is om met testen te beginnen als u clomifeencitraat gebruikt, of als u andere zorgen hebt over de test ten opzichte van uw medische status.

Ja, dat kan. Als u pas kort geleden gestopt bent met de pil, kan het even duren voordat uw hormonale cycli zijn genormaliseerd. Wacht twee standaardperioden voordat u de test begint te gebruiken.

Nee. Sperma kan enkele dagen overleven in de voortplantingsorganen en kan seks buiten je vruchtbare dagen dus nog steeds leiden tot zwangerschap.

Consistentie en gemak zijn het belangrijkst, op voorwaarde dat u enkele richtlijnen volgt. Maak geen gebruik van uw ochtend urine, uw eerste urine na het ontwaken. De meeste vrouwen vinden hun beste resultaten door gebruik te maken van een consistente, consequente test tijd na de middag.

Heeft de hoeveelheid drinken die ik nuttig invloed op het resultaat?

De Eveline-app zal elke maand zeven vruchtbare dagen voor u voorspellen en zal u eraan herinneren om te beginnen met testen wanneer hiervan de eerste dag arriveert. Blijf testen gedurende deze zeven dagen, of tenminste totdat de app je ‘piek’ LH-niveaus heeft gerapporteerd. Wanneer de app ‘hoge’ niveaus detecteert, raden we aan de testfrequentie elke vier uur te verhogen totdat de exacte piek is geregistreerd.

Nee, de teststrip is niet herbruikbaar. De Eveline-clip (en je telefoon) natuurlijk wel, maar gooi elke teststrip weg als je klaar bent.

Absoluut, daar zijn wij voor! U voert uw gemiddelde cyclus dagen in onze app en deze zal u eraan herinneren om te beginnen met testen wanneer onze slimme software een goede inschatting heeft wanneer vijf vruchtbare dagen zullen beginnen. De tests helpen je bij het bepalen van je LH-piek en jouw vruchtbaarheid piek, zelfs als je cyclus soms onregelmatig is. De tien opgenomen tests in het Eveline pakket zijn doorgaans voldoende om vijf vruchtbare dagen te vinden.

De prijs van een testpakket Eveline vind je op de Mediphos webwinkel. Ga gewoon naar Mediphos OTC en koop je eigen Eveline-ovulatietest!